Lang Leve De Liefde

Bestellen

Auteur: Marte Kaan
Nederlands – Paperback

189 pagina’s | Ambo | januari 2010

Beschrijving Lang leve de liefde:

Waarom is verliefdheid behalve mooi toch vooral ook vreselijk? Hoe komt het dat gevoelens van lust zo eenzaam maken? Waarom kun je in een relatie door grenzeloos obsessieve jaloezie verteerd worden? Hoe komt iemand zover dat hij zijn geliefde vermoordt terwijl hij wel van hem houdt? Kortom, waarom doet iets moois als liefde zoveel pijn?

In Lang leve de liefde zoekt Marte Kaan een antwoord op de vraag wat mensen zichzelf en elkaar aandoen in naam der liefde.

Daarvoor gaat ze te rade bij literatuur en film, filosofie, psychologie en neurologie, maar ze vindt haar antwoorden ook in het leven van alledag. Kaan ontziet zichzelf niet: ze schrijft over haar eigen liefdesverdriet en jaloezie, over de alles verstikkende verveling in een relatie en over de dunne grens tussen liefde en haat. Ze beschrijft prachtig hoe het verlangen naar een mooie, allesverzengende liefde grote destructieve krachten kan losmaken.

Recensie(s):

Een waarschuwing aan hen die weer in verliefdheid (ver)vallen. Bezint eer gij begint. De schrijfster, psychologe, ging toch maar in therapie bij een collega na de zoveelste mislukking. Haar therapeute presenteerde zich als een gelukkige vrouw; dat was confronterend.Haar eigen liefdeservaringen werden onderzocht en zij ging ook op zoek naar de ervaringen van andere lotgenoten in de liefde als het meest ingewikkelde vraagstuk in het leven.

In eenentwintig hoofdstukjes wordt gereflecteerd op de vele wederwaardigheden van verliefdheid, passie, lust, seks, verlangen, verveling, vrijheid/onvrijheid, intimiteit, de kater, de vervreemding na een one-nightstand, de afhankelijkheid en dominantie en nog veel meer aspecten. Toch blijft men op zoek naar de ware en eeuwigdurende liefde. Tot slot blijkt die ook te bestaan, waar zij hoopvol memoreert aan de liefde van de Franse filosoof Andre Gorz (1923-2007), ook nog een vriend van Sartre, bij wie de liefde tot het einde heeft geduurd. De verhalen hebben een serieuze ondertoon, maar zijn toch geschreven met een knipoog.

Frans Peterse

Wil je meer weten over het boek Lang leve de liefde? Druk dan op onderstaande knop:

JA, ik bestel dit boek

Bekijk ook

E-Book Stop Je Relatieangst

Bekijk & Download het E-Book Stop Je Relatieangst. Nu met Gratis e-book Gehoord Worden In Plaats Van Gekwetst.

Probeer het E-book nu geheel vrijblijvend uit!

Bindingsangst en Verlatingsangst E-Book

Download het Bindingsangst en Verlatingsangst E-book en los je Bindingsangst of Verlatingsangst Vandaag nog op!