Doe de Test Download E-book

Herken de 6 Signalen die Duiden op Bindingsangst bij je Partner

Heel veel mensen zijn ooit een speciaal iemand tegen gekomen die zich niet wilde binden. Ik herinner mij een compagnon van achter in de 40 die heel graag wilde trouwen, maar die er niet in slaagde zich te binden. Klinkt dit je bekend in de oren?

Hoewel de maatschappij er meestal vanuit gaat dat het mannen zijn die lijden aan bindingsangst, zijn het ook vrouwen die er last van hebben. Tegenstrijdig en ironisch genoeg zijn het de juist de mensen met bindingsangst die er het meest naar verlangen een hechte relatie op te bouwen.

Hieronder volgt een opsomming van signalen die erop kunnen wijzen dat degene met wie je aan het daten bent, mogelijk last heeft van bindingsangst.

  1. Deze persoon wil een relatie maar ook vrijheid en ruimte voor zichzelf

   Ze houden ervan een langeafstandsrelatie te hebben en voelen zich aangetrokken tot mensen met een drukbezet leven. Hij heeft een druk leven en propt afspraken met haar in tussen werk en vergaderingen. Pas op voor mensen die 100% betrokkenheid van je eisen maar niet hetzelfde kunnen teruggeven. Dit zal alleen maar frustraties en teleurstelling opleveren.

  2. Je date vertelt aan niemand dat jullie met elkaar omgaan

   Natuurlijk hoef je het niet meteen van de daken te schreeuwen wanneer je aan een nieuwe relatie begint, maar op een gegeven moment worden jullie zo close dat je naaste omgeving het moet weten.

   Sommige mensen zijn gewoon heel gesloten en anderen willen juist wel aan de buitenwereld laten weten dat ze single zijn en open staan voor een relatie. Maar als je echt een fijne relatie hebt dan is het onontkoombaar dat je dat aan je vrienden en familie vertelt. Dus als je partner na twee maanden nog aan niemand iets over jouw heeft verteld, wordt het tijd om je ongerust te maken.

  3. Je partner vermijdt jouw vrienden of wil niet samen op stap

   Je vrienden en familie zullen, of je nou wilt of niet, een mening hebben over je nieuwe partner. Zij zijn beter in staat dan jij om zijn of haar negatieve kanten te zien die jij natuurlijk niet opmerkt door je roze bril.

   Iemand die niet van plan is een serieuze relatie met je aan te gaan, zal daarom dergelijk contact proberen te vermijden. Ook zal je partner niet veel belangstelling tonen voor jouw hobby’s en interesses. Want dat soort dingen leiden onherroepelijk tot een band, waarin hij of zij dus niet in geïnteresseerd is.

   Bovendien moeten ze iets over hun gevoelens vertellen wanneer ze je familie tegenkomen. Er is altijd wel een oom of tante die het niet kan laten om te informeren naar de toekomstplannen. Een ongemakkelijk stilte is vaak het gevolg.

  4. Onduidelijke gevoelens en vage antwoorden

   Sommige mensen vinden het moeilijk om over hun gevoelens te praten waardoor ze vage en ontwijkende antwoorden geven. Maar als ze hun gevoelens niet kunnen uitdrukken in woorden kunnen hun daden nog altijd voor boekdelen spreken.

   Maar als je geen enkel teken van vooruitgang ziet dan is het waarschijnlijk dat hij of zij gewoon niet genoeg om je geeft. Je voelt meestal zelf wel aan of iemand afstand houdt.

   Ook wanneer je nog niet toe bent aan kinderen, trouwen of samenwonen, dan nog kun je aanvoelen of je deze persoon wel in je leven wilt en ook of je er altijd voor elkaar zult zijn en niet alleen wanneer het jou of  je partner uitkomt.

  5. De persoon wil de relatie niet opgeven maar ook geen moeite doen om er iets van te maken

   Een hele egoïstische instelling, omdat die zijn eigen behoefte centraal zet in plaats van die van jou. Hij kan zich niet helemaal geven maar wil je ook niet laten gaan.

   Wanneer je van jezelf weet dat je je maar half kunt geven, dan is het niet eerlijk tegenover de ander om deze op te eisen. Ik heb genoeg mensen gekend die van zichzelf dachten dat ze toe waren aan een vaste relatie terwijl dat in feite niet zo was.

   En toch maakten ze geen enkele aanstalten de relatie te beëindigen. Natuurlijk is alleen zijn niet altijd even plezierig, maar het is voor beide partijen beter om eerlijk te zijn.

  6. Ze hebben een hekel aan plannenmaken omdat ze zich hiermee aan je binden

   Ik heb ooit een vriend gehad die nooit een afspraak met me wilde maken. De meest eenvoudige voorstellen om naar de bioscoop te gaan of samen iets te eten werden afgedaan met een “ik laat het je nog wel weten”.

   Een eenvoudig ja of nee was voor mij veel duidelijker geweest, omdat ik dan wist waar ik aan toe was. Dit waren gewoon smoesjes omdat hij helemaal niet met me uit wilde!

   Laat je niet voor de gek houden door onsamenhangend gedrag en verontschuldig dergelijk gedrag ook niet. Als het dan weer dit en dan weer dat is met je partner en je je begint af te vragen of je soms met twee verschillende mensen uitgaat, dan wordt het tijd de knoop door te hakken en je af te vragen wat je in vredesnaam zoekt bij een dergelijk persoon.

Uiteraard zijn dit geen strikte richtlijnen maar wel aandachtspunten. Sommige mannen of vrouwen zullen zich zo slecht gedragen dat er geen andere keus overblijft dan er een punt achter te zetten. Het uiteindelijke resultaat is dat je weer alleen bent. En dat je achterblijft met schuldgevoel omdat jij de relatie hebt beëindigd.

Neem de tijd om iemand te leren kennen en luister naar de woorden die hij of zij dagelijks bezigt. Als je door wilt gaan met iemand die geen betrokkenheid toont dan is dat een risico dat jezelf neemt. Je zult uiteindelijk op een punt komen waar de goede herinneringen plaats maken voor verbittering.

Wil je meer weten over bindingsangst in een relatie?  Het E-book “Stop Je Relatieangst” geeft meer informatie over bindingsangst in een relatie voor zowel de persoon met bindingsangst als de partner.

Bekijk ook

Bindingsangst Overwinnen

De eerste stap om bindingsangst te kunnen overwinnen is te erkennen dat je een probleem hebt.

Je kunt wat doen aan Bindingsangst

Als je van je bindingsangst probeert af te komen zal je je met één of meerdere angsten waarschijnlijk wel kunnen identificeren. Bekijk de angsten direct.

 • raiza

  Ik heb 5jaar een vriend. Hij is 25 en im 26. Ik heb de laatste tijd erg de neiging om te zeggen stoppen ermee of niet. Hij zegt van niet maar wel een weekend achter de meiden aan. En mij de schuld geven. Dat ik onzeker ben. Hij wilt de man zijn en. Ik denk dat hij niet zich wilt binden. Altijd moe geen zin in romantiek etc. Wat kan im het beste doen

  • Kim jansen

   Dumpen! Jij verdiend een man die voor je gaat.

   • hbit

    accept

    Van: Disqus [mailto:notifications@disqus.net]
    Verzonden: donderdag 5 februari 2015 21:11
    Aan: hans@hbit.nl
    Onderwerp: Re: Comment on Herken de 6 Signalen die Duiden op Bindingsangst bij je Partner

    “Dumpen! Jij verdiend een man die voor je gaat. ”

    Disqus

    Settings

    A new comment was posted on Bindingsangstverlatingsangst.com

    _____

    This comment is awaiting moderator approval.

    _____

    Kim jansen (Guest):

    Dumpen! Jij verdiend een man die voor je gaat.
    3:10 p.m., Thursday Feb. 5 | Other comments by Kim jansen

    Moderate this comment by email

    Email address: kim88@hotmail.com | IP address: 92.69.197.34
    Reply to this email with “Delete”, “Approve”, or “Spam”, or moderate from the Disqus moderation panel.

    Kim jansen’s comment is in reply to raiza (Guest):

    Ik heb 5jaar een vriend. Hij is 25 en im 26. Ik heb de laatste tijd erg de neiging om te zeggen stoppen ermee of … Read more

    _____

    You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about activity on threads authored by hbit.
    You can unsubscribe from emails about activity on threads authored by hbit by replying to this email with “unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings.

    Disqus

   • raizza

    Hoi Kim.
    Ja we wafen drie jaar goeie vrienden. Na die drie jaar is het toch vijf jaar eeb relatie.
    Enige probleem soms. Zinn fam is groot.
    Zijn kennissen zijn getrouwd.
    Broertje ook maar die vind hij als. Lijntje gebonden worden. Bij zijn vrouw.
    Ik d e n k dat hij daarvoor bang is.

    Maar wel kinderwens hebben. Ik heb zoiets van.
    Geen kids zonder huis. Nooit.

    En nog vd week te horen krijgen ja vriendin vind k beter als vrouw want die vraagt niet zo veel zodra ze vrouw worden dan ben je voorgoed klaarmee.

    Dat werd op een bruidsfeest verteld. Toen ie wat aangeschoten was.

    Tjsa ik word dit jaar 27 en hij 26.

    Wat wilt ie nou.
    Al hoewel. Ik woon 24/7 bij hem.
    Van mij krijgtie alle vrijheid. Klussen vrienden. Hobby.s

    Of doe ik wat fout.

 • Linda Sibeijn

  Hoi Raiza, jij denkt dat hij bindingsangst heeft maar mogelijk heb je zelf iets met verlatingsangst. Ben je gelukkig met deze man? Zo nee, wat mankeert er aan? En heb je hem daarop aangesproken? Ben je tevreden met het leven dat je hebt, je werk, je vrienden etc? Gun je hem zijn eigen tijd of is er meer aan de hand? Een relatie is altijd geven en nemen, en geloof me, je wordt niet gelukkig met een man die 24 uur per dag je hand wil vasthouden.
  Kijk eerst naar je eigen wensen en praat erover. Met hem. Lukt dat niet en voel je je nog steeds niet blij, kijk dan waar het aan ligt, aan je eigen onvrede of aan zijn gebrek aan inzet. Want deze relatie kost jou alleen energie, zonder er iets voor terug te krijgen, dat is wel duidelijk, en zou niet moeten.Ik zal niet zeggen dat een relatie vanzelf gaat, maar wanneer je er slapeloze nachten van hebt, klopt er iets niet!

 • raiza

  Wat zou je zeggen als je een vriend heb van bijna 5 jaar. Ik hou ontzettend veel van hem. Eerst zei hij. Ik wil niet trouwen maar wil wel verder. Hij werkt veel. Maar hiudt niet van knuffelen.
  hoe weet ik dat hij van me houdt.

  Van het weekend bij vrienden zegtie.
  ” als IK ga trouwen….” denk ik dan. Goh niet met mij. Alles meestal in IK vorm.

  Dan is mijn vraag. Wiltie wel met me verder hij zegt van wel. Maar als het im trouwen gaat zegtie meestal. ik.

  • Linda Sibeijn

   Misschien moet je het hem gewoon recht op de man af vragen? Wie niet waagt die niet wint. Duidelijkheid daar word je wijzer van.En daar heb je recht op. Laat je niet aan het lijntje houden meisje!

   • raizza

    Hoi Linda.
    Ja alweer vijf jaar. Enige wat ie zegt is ik wil samenwonen. Doen en zeggen zijn twee dingen mogelijkheid wel. Maar er is geen geld lijkt net of ie vior ze fam werkt.

    En toen we vd week een trouwfeesie hadden van ze maat hoor ik hem nog zeggen. Nee trouwen kost geld en tijd straks ben ik net als me broertje vastgeklampen aan haar. Terwijl we allebei stier zijn en ik voor mij doen hem laat gaan. Hobbie werk vrienden.De laatste tijd betrekt ie me met alles. Van ga je mee.

    Ik denk dat hij bang is voor trouwen verleden van zijn moeder. En nu zijn broertje. Die altijd van links na rechtz moet met ze vrouw.
    Maar wel kinderen willen. En uit huis (zegtie)
    Tjsa weer geldqwestie.

  • toosje

   Klinkt een beetje als mijn ex, en dat was een narcist( zoek maar op google) slecht voorteken denk ik.

 • Marc Vandenberk

  Ik heb een vriendin, is enorm gekwetst geweest door haar ex-man, op de begrafenis komt ze er achter dat hij haar bedroog met meerdere vrouwen toen ze zijn laptop open deed. Ik had een fantastische relatie met die vrouw, ik kan er echt niks slecht over zeggen. Ze is zeer sociaal, open fantastisch met mijn kinderen. Op een geven moment toen het serieus werd gooide ze zonder enige indicatie de handdoek in de ring en kwetste mijn kinderen en mij diep. Na mij te negeren voor een maand kon ik eindelijk eens met haar praten. Ze verklaart mij dat ze nog niet klaar is voor een relatie en dat ze eerst dat trauma van haar ex moet verwerken.
  Maar als ik bij haar ben zie ik hoe ze geketst is door haar eigen beslissing en huilt om het verlies van mij en de kinderen. Maar toch heeft ze niet de kracht om er iets aan te doen. MIJN VRAAG= is er nog een toekomst met haar. MVG Marc

 • Linda Sibeijn

  Beste Marc, niemand heeft een glazen bol. Je vriendin is waarschijnlijk opgelopen tegen haar grenzen en angsten op het moment dat het goed ging tussen jullie. Logisch voor haar, onbegrijpelijk voor jou. Ik denk dat ze op eigen kracht moet kunnen beslissen of ze haar leven met jou wil delen of niet. Geef haar gewoon alle tijd die ze nodig heeft als je werkelijk om haar geeft. Als je dat niet aankunt zul je zelf “er een punt” achter moeten zetten hoe vervelend dat ook voelt.
  Duidelijkheid is erg belangrijk. Vertel haar wat je voor haar voelt en wat ze voor jou/ jullie betekent. Maar wees ook duidelijk over jouw grenzen. Luister naar wat zij wil zonder oplossingen aan te dragen. Probeer objectief te zijn. Denk niet aan jezelf maar probeer je ook niet al te veel in haar te verplaatsen. Het is haar probleem, en haar leven. Je zult even geduld moeten hebben, of afscheid van haar nemen. Wat is het je waard?

 • raizza

  Wat vinden jullie.
  Vijf jaar relatie. Hij 26 ik 27.
  Hij zegt de mogelijkheden zijn er om samen te wonen. Maar krijg soms het idee dat hij dat niet wil. Ik reaggeer altijd op huizen omdat ik die profiel aangemaakt heb.
  of mij blij te maken.

  Trouwen wiltie niet te bang om ze broertje achterna te gaan. Met aan het lijntje doe dit doe dat.
  tegen kennissen hoor ik hem nog zeggen. Vriendin is beter want… die knaagt niet zo aan je en het ligt fijn savonds. Zonder gezeur.

  Maar wel een kinderwens. Ik wil het niet omdat we al lang genoeg bij ze ouders wonen.

  Alleen dingen kopen voor zichzelf wiltie niet. Maar werken totdat ie een ons weegt. Om ze rekening te betalen.

  Wat vinden jullie. Wilt ie niet trouwen vanwege ik wil vrijheid die ik hen al geef door werk hobbies en vrienden. Of is het door teveel aan kosten of is ie bang dat ik een kreng wordt.

  Soms ben ik het zelf van plan om te vragen. Dan zegtie. OOIT.

  maar jk vind persoonlijk…
  dat een vriend haar te huwelijk moet vragen.

 • guesswho

  Mijn vriend heeft het na 7 jaar de relatie uitgemaakt. In december zei hij dat hij zijn gevoel zei dat we niet bij elkaar hoorden. Snel daarna kwam die terug met fe overtuiging dat alles mogelijk was tussen ons en dat we der weer voor zoudem moeten gaan. Ik had mijn twijfels na de wijze dat het een half jaar geleden uit is gegaan. Nu ging alles een stuk beter en hij had vermeld dat hij gelukkig was met mij in zijn leven. Nu is die weer van mening veranderd. En zegt hij dat hoj zich niet met mij ziet trouwen, en dat hij gelukkiger is wanneer hij alleen is en dat anderen het ook aan hem zien. Afgelopen keer was ik begripvol maar nu doet het zeer aangezien het soort van onverwachts kwam en hij de pleister aan ons relatie in een keer aftrok. We hadden de laatste 2 jaar van de 7 lang afstand en ik zou komend week in zelfde land zitten en nu os dot gebeurt

 • Sophie

  Erg bedankt voor dit goed geschreven stuk en het advies.
  Pas geleden een punt gezet achter een “relatie”. Persoon vertoonde heel veel overeenkomsten met bovenstaande. We hebben in principe een leuke tijd gehad.
  Ook wel een tijdje gedacht of ik er wel goed aan had gedaan maar nu ik dit lees weet ik het zeker! Hij pretendeerde een relatie te willen maar dacht blijkbaar alleen aan zichzelf..
  Ik verdien beter!! (en velen met mij)

 • hoop

  Mijn partner en ik zijn nu bijna 14 maanden samen. Hij wilt me niet voorstellen aan zijn familie of vrienden. Als reden geeft hij op “ik ben dat niet gewend”. Op intiem vlak heeft hij hetzelfde excuus. Foto’s van ons samen plaatsen op bijvoorbeeld op Facebook of WhatsApp is ook teveel gevraagd. Telkens probeer ik hem duidelijk te maken dat hij mij kwetst door alles wat ik belangrijk vind af te wuiven met “ben dat niet gewend.. Of… Het komt goed schat (maar er niets aan veranderd) of als je van mij houdt, wees geduldig”.
  Daar we 90km van elkaar wonen en ik dus niet welkom ben bij hem thuis (hij woont terug in bij zijn ouders), doet hij de trajecten om mekaar te zien. Volgens hem, is hij het die moeite doet voor onze relatie.. Want indien hij niet van mij hield. Zou hij nooit al die kms doen. Dat ik.. Als alleenstaande moeder (van meer dan 5jaar) met een zoon van 15J oud, mijn leven en gewoontes overhoop heb gezet, is volgens hem ergens wel normaal. Hij zegt er wel respect voor te hebben maar als puntje bij paaltje komt.. Is hij het dat de meeste moeite doet lol.
  Op intiem vlak is dat hetzelfde.. Volgens hem, neuken is normaal.. Dat is mijn plicht als ik van hem hou. Dat ik niet klaarkom.. Vind hij zgz erg maar omdat hij nooit heeft bv gebeft en dus niet gewoon is.. Tja.. Moet ik maar geduldig zijn. Hij zegt niet vies te zijn van mij maar neemt geen enkel echt initiatief om er werk van te maken. Tenandere ik ben de moeilijke (zijn exen hadden daar geen problemen mee). Dat ik geen zin meer in sex heb is dus mijn fout. Ik ben de saaie, ik ben de veeleisende). Als hij eventjes de tijd neemt om teder te zijn (of eenmaal heeft hij eventjes gelikt), en ik uiteindelijk toch een klimax bereik (omdat ik mezelf mee streel), dan is hij tevreden en doet hij alsof hij echt zijn best heeft gedaan en ik dus niet mag klagen.
  Voor de rest is hij in het algemeen wel lief en respecteert mijn hobbies, is hij beleefd en zelf gezellig met mijn zoon, moeder en vrienden.
  Ik weet niet meer wat nog te doen. Ik hou van hem maar kan het nietmeer aan. Dus heb ik hem een ultimatum gesteld. Zijn antwoord daarop is… Dat ik niet van hem hou want welke vrouw zou haar man laten vallen voor zoiets. Volgens hem heb ik geen respect voor hem.
  Help.. Ik weet niet meer wat te doen.

  • henry

   Het lijkt er mij op dat hij zich gewoon schaamt voor jou
   even op je tanden bijten en lozen dat figuur

   • hoop

    We hebben er constant ruzie over.. Hij zegt wel dat hij het begrijpt en eraan werkt. Ik hou van hen maar ben het kotsbeu. Heb hem gezegd dat ik die situatie nietmeer lang ga accepteren

    • henry

     Draai de rollen eens om: Zijn antwoord daarop is… Dat ik niet van hem hou want welke vrouw zou haar man laten vallen voor zoiets. , maar welke man zou zijn vrouw laten vallen voor zoiets ? precies ………

     • hoop

      Ik weet dat als ik mijn deur voor hem niet had geopend dan was het allang gedaan geweest. Of als ik geen rekening houd met zijn gevoelens, dan was het ook al lang gedaan.
      Elk argument ik bijbreng draait hij alsof ik de negatieve ben en teveel eis. Zgz praat hij met andere vrouwen die hem zeggen dat ze me begrijpen maar zij zouden dat wel accepteren.
      Omgekeerde wereld. Of onderdanige vrouwen.. Maar tja.. Zo te zien ben ik de enige eerlijke die zelfrespect heeft alsook één van de zelden die niet graag gebruikt word of weggestoken word. Ik zou het op prijs stellen ook vrouwen hier hun mening zien.

     • Libra

      Dit komt mij erg bekend voor, het klinkt alsof je te maken hebt met een narcistisch persoon. Dit is een type die zichzelf nooit aan anderen willen aanpassen/ binden en de schuld altijd bij anderen leggen, manipuleren, liegen en de waarheid omdraaien. Lozen die vent! Je zult nooit gelukkig met hem worden als het een narcist is. Ik heb destijds ook de knoop doorgehakt en sta er ook alleen voor, liever alleen met je kind dan ongelukkig met een vent erbij.

     • hoop

      Hallo,
      Heb hem ondertussen laten zitten. Hij heeft het hoogtepunt van onrespect op mijn verjaardag bereikt.
      Ik houd nig van hem maar zie echt het nut niet om mijn tijd nog met hem te verdoen.
      Natuurlijk vindt hij dat hij geen fout heeft. Ik ben de ongeduldige en zie alles verkeerd.
      Sinds 23 januari hebben we geen contact meer en ik voel me inwendig veel rustiger.
      In elk geval, indien ik ooit terug iemand leer kennen, blijf ik niet meer zo lang mijn tijd verdoen.
      Bedankt om mij te hebben gelezen. Het heeft mij goed gedaan te weten dat ik geen ongelijk had.

   • Kim

    Jij verdiend beter dan deze man. Het wordt tijd dat jij dat ook ziet! Een man die aan al jouw wensen wilt voldoen is alleen goed genoeg voor je! Je krijgt wat je zelf vindt dat je waard bent lady..

 • Dorien

  Waar moet ik beginnen.. Paar maanden terug heb ik een leuke kerel leren kennen.. Het klikte meteen goed en hij was erg open over zichzelf, over het verleden, wat hij allemaal had meegemaakt enzo.. Ik heb over mezelf ook een beetje vertelt.. Ondertussen was ik voor hem gevallen, hij deed ook echt enorm veel moeite, hij deed alles wat ik vroeg, droeg me echt op handen.. Het onnozelste deed hij voor me, bv als ik op onze eerste afspraak de opmerking maakte dat hij zijn pet anders had staan (met de flap naar achter ipv naar voor) en dat ik die anders leuker vond staan, zette hij ze direct terug andersom op. Deze eerste afspraak is tot stand gekomen omdat zijn beste vriend hem er echt toe gezet heeft en zei van ‘geef het gewoon een kans’ Anders had er nooit een afspraak geweest.. Alles ging geweldig goed op onze afspraak, hij vertelde me ook dat hij bindingsangst heeft.. Ik ben hier niet verder op in gegaan ik heb enkel gezegd ‘daarom dat je je muren zo snel terug omhoog trekt met momenten’ en dat was het.. We zijn ook intiem geweest, en daarna was hij heel lief, totaal niet afstandelijk ofzo.. Na de afspraak alles inorde, ik kreeg nog enkele kusjes nadat ik hem terug thuis had afgezet. Ik heb hem dezelfde avond nog gehoord want hij kwam speciaal voor mij nog op de computer.. Alleen de dag erachter vertelde hij me dat zijn beste vriend mij wel eens wou leren kennen, ik ben hier toen heel erg van geschrokken en heb hem ook gezegd dat ik dit te snel vond.. Maar bij mij was toen het kwaad al geschied want ik heb mij sindsdien heel erg afstandelijk gedragen.. Na een tijdje was dit terug inorde, achteraf weer intiem geweest en daarna weer hetzelfde verhaal bij mij.. Ik snapte niets van mezelf.. Ondertussen werd het aantrekken en afstoten tussen ons.. Met als resultaat ondertussen dat hij zich nu ook afstandelijk gedraagt en niet meer uit zichzelf iets tegen me zegt, niets meer vertelt over zijn gevoelens of zich openstelt naar mij toe.. De laatste keer vroeg ik aan hem om naar mijn appartement te komen kijken, hij zei dat hij nog wel ging zien of dit paste voor hem.. Uiteindelijk heeft hij om middernacht mij laten weten dat het waarschijnlijk niet meer voor vandaag zou zijn.. Daar heb ik na goed nadenken op geantwoord dat het niet erg is, dat ik hem echt geloof dat hij bindingsangst heeft en dat ik zelf ook problemen heb met vertrouwen en mij open te stellen naar hem toe, dat ik hier aan werk, en dat het waarschijnlijk beter zo is dat we elkaar even wat tijd en ruimte geven, en dat als er iets was dat hij me dit altijd mocht laten weten want dat ik nog steeds om hem geef.. (hij had ondertussen een paar keren laten vallen dat het hem opviel dat ik hem blijkbaar niet echt vertrouwde, dat ik vaak dingen in vraag stelde) Het enigste dat hij hier op zei was ‘;) oke bedankt’ .. Ik heb hem daarna nog gezien maar hij was die dag heel afstandelijk en slechtgezind, hij negeerde mij best wel.. Geen idee wat er scheelde.. Ik heb achteraf aan hem laten weten dat hij me wel iets doet maar dat ik dit altijd verzwegen heb omdat ik wist dat dit niet hetgene is dat hij wou horen van mij.. Maar dat hij het niet verkeerd moest opvatten, dat ik geen relatie wil, maar dat er niets gespeeld was bij mij, dat ik echt graag bij hem was en nergens spijt van heb, maar dat we beiden onze tijd nodig hebben in dit alles.. Maar daar is geen reactie meer op gekomen. Ergens tussen heel dit verhaal heeft hij enkele keren laten vallen dat hij geen relatie wilt en dat hij dit alles al niet eerlijk vond tegenover mij.. maar wat hij hier precies mee bedoeld weet ik niet want dat vertelt hij niet, hoe vaak ik ook vraag wat hij hiermee bedoeld.. Daarom dat ik ook zeg dat ik zelf geen relatie wil met hem.. Maar ik ben ondertussen serieus in de war, ik weet niet meer wat ik wil, wat hij wilt, hoe ik hier mee om moet gaan en ik word er lichtelijk gek van 🙂

 • Anoniem

  Ik heb ook sinds paar maanden iemand ontmoet.
  Ik ben altijd open en eerlijk geweest.
  Het is super fijn als we samen zijn

  Maar ik vind nu echt kut. Dat hij gesloten is.
  Gesloten boek is die.
  Hij vertelt me niets.ook als ik hem.simpelweg wat vraag is het ik weet het niet
  Of wat vraag je.

  Eigenlijk ken ik hem niet zo goed. Dat zit me dwars.
  Ik weet gewoon niet wat ik moet doen meer.

  Nu ben ik gewoon kortaf.
  Hij laat ook niks horen uit zich zelf…

  Ik ben normaal diegene die alijd praat en als er iets vertel ik het hem

  Op begin was ik duudelijk
  Dat ik op zoek ben na een maatje. Met wie ik alles kan delen en alles samen mee kan doen. Waar voor ik niet hoef te schamen.

  Nu heb ik het gevoel..
  Dat het niets wordt
  En me.alleen in de maling neemt

  En alleen geniet van de aandacht wat die krijgt

  • Kim

   Kun jij geen Nederlands schrijven? Allemaal spelfouten, bijna in iedere zin! Echt verschrikkelijk om te zien:-(

 • Marina

  Hallo sinds 6 j relatie met zakenman … 10 j weg van vrouw nog gehuwd… 12 j ouder… Heeft me laten verhuizen om zogezegd samen te wonen … Te scheiden…. Alle vakanties die we samen doen heeft Hy niks van attentie… We gaan namelijk altyd op vakantie in gezelschap van anderen … Dan kan Hy tot savonds laat genieten van glaasje wyn met het gezelschap… Zyn wy alleen dan slaapt Hy om 10 u !!!! Hy gaat meerdere keren op vakantie alleen gun het hem want ik heb een zaak …. Nu wil Hy wat afstand… Heeft adem en rust nodig … Maar wil me ni kwyt !!!! Zelf zet Hy graag stapje in de wereld… Maar aanvaard het niet van my ….is berejaloers als ik met leveranciers praat … Alle feesten van kinderen die al volwassen zyn … Worden gedaan in huis ex… Zelf niet mee … Ooit vernederd geweest door haar en partner nam me niet in bescherming… Nu sinds week niks meer gehoord… Wil tot rust komen … Maar wil me ni kwyt …

  • Olga

   Noemd u vriend…Ben?

 • Nathalie

  Ik heb sinds 2maanden een nieuwe vriend. We wonen 100km van elkaar.
  Ik heb 1 punt wat ik niet begrijp,
  Hij wilt totaal niet dat zijn vrienden iets weten dat wij een relatie hebben,
  Ik ben gelijk bij zijn ouders geweest, die hebben mij aanvaard,
  Toch stel ik hem de vraag waarom hij onze relatie geheim blijft houden.
  Dan krijg ik als antwoord, het is nog te vroeg en er gaan mensen stoken tussen ons.
  Halllooo… Ik ben 36 en hij 26 dus snap echt het probleem niet.
  Ik voel mij het geheime liefje ofso….
  Als we samen zijn bij hem thuis dan gaat alles perfect, dan genieten wemet volle teugen.
  Alles is onduidelijk zodat ik het niet opnieuw durf vragen….
  Zelfs ik mag geen vriend op Facebook zijn, via instagram mag volgen wel maar dan mag ik geen foto leuk vinden en geen reactie zetten.
  Moet toe zien hoe anderen mooie reacties erop zetten en geraak gefrustreerd….
  Kan iemand zijn/haar mening over zeggen zodat ik wijzer ervan word???
  Ik weet niet wat ik moet denken…

  • Kin

   Kan het zijn dat hij wil dat andere dames het niet mogen weten..?

  • Patrick

   Hij is serieus met je, daarom stelt ie je voor aan zijn ouders. Aan de andere kant is ie niet volwassen genoeg om te durven zeggen dat jij zijn keuze bent. Omdat je veel ouder bent. Hij is bang voor de reactie van zijn vrienden. Aan jou de vraag, wil je dat? Accepteer je dat gedrag en zo een instelling?

 • Joy

  Gm, heb sinds 8maanden een relatie waarvan ik bij mn huidige vriend mijn twijfels eigelijk heb. Want ik ben in al die tijd nog niet daar geweest, nu zijn er tussendoor wel wat obstakels onderweg gekomen wat het onmogelijk maakt om naar hem te gaan. Maar ik krijg steeds meer onzekerheid hoe nu verder ?? Hij is nu op vakantie met zijn zoon vanaf zaterdag, heeft nog niet eens iets laten horen…..Wat mij enorm frustreerd, hij heeft een druk bestaand leven en heeft het een en ander aan zijn hoofd. Heb ook zoiets geniet maar even van de rust, ik laat hem wel ff……Maar om even te laten horen hoe hij het heeft is toch het minste wat hij kan doen, of vraag ik nu teveel ?? Het is van elke dag contact tot zero nu, dat frustreerd me heel erg………Soms denk ik ook echt dat hij bindingsangst heeft, maar heb zoiets kom op we zijn beide volwassen het punt van trouwen kinderen zijn we al gepaseerd……..Dussssssssss

 • Mai

  Jeetje, ik zou bijna een screenshot willen uploaden. Zin om filmpje te pakken? ‘Laat je zo weten’. Met vervolgens vraag naar mijn gevoelens en nu drie dagen later: GEEN reactie. Wil tijd en ruimte voor zichzelf. Even nadenken. Maar krijg af en toe berichtjes: Wil je zien. Ik wil dat ook graag, houd de boot een beetje af maar als ie paar keer zijn best heeft gedaan toch toegeven want ja, ik wil hem zien, ben verliefd. Vervolgens gedraagt hij zich afstandelijk. Reageer ik niet zoals hij wil, niet enthousiast genoeg, is het niet goed en vraagt hij: Wat wil je nou?!? Ik word helemaal gek, ben ontzettend verliefd maar trek dit zo niet langer. Ben op mijn werk al in tranen uitgebarsten omdat ik aan niets anders kan denken..