Bindingsangst Test

Niet iedereen wil hetzelfde in een relatie. Waar de één wilt gaan samenwonen, vindt de ander hoe het nu gaat prima. Dat betekent natuurlijk niet automatisch dat er meteen sprake is van bindingsangst. Bij een extreme vorm van bindingsangst raken je hersenen oververhit als je denkt aan je binden aan een persoon. Natuurlijk heb je verschillende gradaties van bindingsangst.

Benieuwd of jij of jouw partner lijdt aan bindingsangst? Kom er snel achter door de bindingsangst test, bestaande uit 16 korte vragen, af te nemen.

Loading

Happy? Of toch Bindingsangst Test?

Een test is altijd leuk om samen te doen wanneer je elkaar net hebt leren kennen. Door het samen beantwoorden leer je elkaar juist een beetje beter kennen. En kun je er best happy van worden.

Maar stel je bent al langer samen en het loopt niet zoals je wilt. Je bent niet happy dus. Doe dan de bindingsangst test om te kijken of je partner hier soms last van heeft. Mannen met bindingsangst maken jou niet happy. Geloof me. Vooral de mannen die geen idee hebben dat ze last hebben van bindingsangst.

Happy Together of liever Single Forever

Happy dat is toch wat je wilt worden. Gelukkig lukt een tijd lang best in je uppie, maar uiteindelijk wil ieder mens liefst samen zijn met één of meerdere personen. Een relatie is in bijna ieders optiek een manier om gelukkig (er) te worden.

Je hebt een leuke jongen ontmoet en je wilt heel graag dat het deze keer gaat werken, natuurlijk. Maar toch twijfel je. Je hebt het idee dat je er wel erg veel energie in moet steken en er maar weinig voor terug komt. Je twijfelt of hij net zo veel om je geeft als jij om hem. Eigenlijk vertrouw je hem dus niet. Misschien denk je zelfs wel meteen aan bindingsangst.

Maar vergeet niet dat bindingsangst heel vaak een rol speelt bij beide partners. Je voelt je tot elkaar aangetrokken omdat jullie op elkaar lijken. Misschien zijn jullie allebei wel een beetje de drop-outs van de klas of de familie en hebben jullie elkaar zo leren kennen.

Óf jij bent zelf een beetje wanhopig en op zoek naar aandacht en bevestiging en bent blij met elk kruimeltje aandacht en liefde dat een ander je geeft. Geloof me, de wereld zit vol met gekneusde en gekwetste mensen, maar wanneer je zelf erg kwetsbaar bent, is het laatste wat je wilt, opgescheept te worden met iemand die zelf aan bindingsangst lijdt.

Doe de Bindingsangst Test

Het kan geen kwaad om wat meer inzicht te krijgen in de aard van je relatie. Door het beantwoorden van de vragen kom je er vanzelf achter of je vriend misschien last heeft van bindingsangst.

Wanneer je de bindingsangst héél objectief kunt invullen, maar dat vraagt echt wel enige zelfkennis en eerlijkheid van jou, dan kun je de test ook voor jezelf invullen. En wellicht kom je er dan achter dan jijzelf er ook last van hebt.

De bindingsangst test is voor iedereen bedoeld die het gevoel heeft dat er iets mist aan zijn relatie. Niet alleen diepgang, maar ook betrokkenheid, overgave en vertrouwen. Een echte relatie vergt van beide partijen veel inzet en mededogen en vooral empathie. Iemand die niet om jou geeft is eigenlijk heel makkelijk te ontmaskeren. Hij is meestal alleen met zichzelf bezig en gebruikt jou om zijn eigen gevoelens van leegte mee op te vullen. Je zult hem zelden aantreffen met een boek uit jouw boekenkast op jouw bank. Hij is altijd druk en bezig met “projecten” waardoor hij “net” even geen tijd voor jou kan maken.

Probeer de test maar eens. Kijk op bindingsangst test wanneer je niet de rest van je leven op de tweede plaats (of lager) wilt staan in jullie relatie.

*Deze test is ontwikkeld door Pieternel Dijkstra. Lees meer over Bindingsangst of Verlatingsangst in haar boek “Omgaan met Hechtingsproblemen

Niet iedereen wil hetzelfde in een relatie. Waar de één wilt gaan samenwonen, vindt de ander hoe het nu gaat prima. Dat betekent natuurlijk niet automatisch dat er meteen sprake is van bindingsangst. Bij een extreme vorm van bindingsangst raken je hersenen oververhit als je denkt aan je binden aan…

Beoordeling

User Rating: 3.09 ( 37 votes)

Bekijk ook

Verlatingsangst Test

Doe de Verlatingsangst Test op en ontdek binnen 10 vragen of je last hebt van Verlatingsangst.