Doe de Test Download E-book

Waarom hebben Mannen Bindingsangst?

Stel je bent een jaar of 20 en je hoopt dat je vriend een keer op zijn knieën gaat om jou ten huwelijk te vragen. Wel dan ben je niet de enige. Want heel veel meiden wachten (tevergeefs) op zo’n aanzoek, simpelweg omdat mannen het erg moeilijk vinden zich aan één persoon te binden voor de rest van hun leven. Ook al heb je nog zo’n aardige vriend getroffen hij blijft tenslotte een man.

En mannen zijn bang om zich te binden. Ze denken dat het huwelijk een soort van gevangenis is waar ze nooit meer uit kunnen ontsnappen. En dat is een fabeltje dat gevoed wordt door zijn vrienden die inmiddels al getrouwd zijn, want o wat hebben ze het slecht.

Het hangt natuurlijk ook van zijn persoonlijkheid af, in hoeverre hij in staat en bereid is om zijn heerlijke vrijgezelle bestaan in te leveren in ruil voor jouw eeuwigdurende liefde. Maar wanneer hij uiteindelijk in de gaten heeft dat hij alleen nog maar kan kiezen voor jou dan zal hij zo trots als een pauw en jou als soort van trofee gaan showen aan vrienden en familie.

Hij moet alleen maar een drempeltje over, alleen hoe krijg je hem zo ver? En wat houd hem tegen de stap te nemen? Hoe zie je of het inderdaad drempelvrees is of echte bindingsangst?

Hieronder volgen een aantal redenen die een rol kunnen spelen en hoe jij hem kan helpen de hobbel te nemen:

  1. Hij heeft last van bindingsangst omdat hij zijn carrière niet op het spel wil zetten.Hij wil zijn carrière niet op het spel zetten
   Dit is best een plausibele reden, want wanneer jij je toekomstige echtgenoot gaat voorstellen aan je vader, dan zal die vader het waarschijnlijk zeer op prijs stellen wanneer je vriend in ieder geval zijn eigen broek kan ophouden, maar liefst nog meer verdiend zodat hij ook voor jou en eventuele kinderen kan zorgen. Maar het kan evenzogoed een excuus zijn dus breng hem aan zijn verstand dat jij minstens even belangrijk bent als zijn carrière.
  2. Misschien denkt hij dat jij niet geschikt bent om zijn toekomstige vrouw te worden.Misschien denkt hij dat jij niet geschikt bent om zijn toekomstige vrouw te wordenAu, die doet pijn, want je bent toch zijn beste vriendin en al heel lang? Maar mannen hebben soms rare kronkels wanneer ze over de toekomst denken en zien jou misschien nog niet achter de kinderwagen lopen of achter het fornuis staan om hun potje te koken. Nou zou ik zeggen, dan wordt het tijd dat je hem even wakker schudt en je hem aan verstand brengt dat je net zo goed zijn vrouw kan zijn als zijn vriendin, maar dat je niet van plan bent zijn moeder te vervangen.
  3. Hij denkt dat hij nog wel een betere kandidaat kan krijgen.Man kijkt naar andere vrouw
   Nou zo’n vriend zou ik op straat zetten, maar toch gebeurt het vaak genoeg dat dit de reden is dat je vriend zich niet wil binden. Ook al hebben jullie het prima voor elkaar, in stilte denkt hij dat hij nog wel iemand anders tegen komt. Maar uiteindelijk levert hem dat niets op en zal hij inzien dat jullie voor elkaar voorbestemd zijn, tenzij jij voor die tijd hem al de bons hebt gegeven.
  4. Hij voelt zich minder waardig omdat jij meer verdient dan hij.Je hebt dan misschien best een goede kandidaat getroffen, of eentje van het oude stempel die denkt dat hij voor zijn vrouw moet zorgen en niet andersom. Tegenwoordig zijn partners gelijkwaardig en is het alleen maar goed wanneer je als vrouw financieel onafhankelijk bent van je man, dus daar zal hij gewoon maar aan moeten wennen. Geld is geen machtsmiddel om je vrouw aan je te binden. Laat zien dat je hem steunt bij zijn eigen ontwikkeling en dat je zijn carrière net zo belangrijk vind als die van jou.Vrouw verdient meer geld
  5. Je partner is gesteld op zekerheid en hij wil eigenlijk 100 % garantie hebben dat jij de enige en ware bent voor hem en zijn familie.In dit geval zal hij uitgebreid de tijd nemen om jou te onderwerpen aan allerlei test en testjes zodat hij kan peilen hoe jij reageert op grote en kleine problemen, eigenlijk niet eens zo’n onverstandig idee, zou jij ook moeten doen! Op deze manier raakt hij er langzaam maar zeker steeds meer van overtuigd dat jij de ware voor hem bent (of niet, wanneer je niet aan zijn verwachtingen beantwoordt).Ware liefdeProbeer je niet anders voor te doen dan je bent, want alleen als je jezelf blijft heeft weten jullie waar je aan toe bent. Doe je je anders voor dan krijgen jullie beiden op de lange duur spijt.
  6. Je vriend vind je niet onafhankelijk genoeg en is bang dat je daardoor teveel aan hem zal hangen.Vriendin is niet onafhankelijk genoeg
   Uiteraard ben je als vrouw meer dan alleen een mooi gezicht of een lekker wijf en “de vrouw van”, en dat is maar goed ook. Het is belangrijk dat je je eigen leven hebt en je eigen doelen nastreeft, zodat je toekomstige man niet bang hoeft te zijn dat je van hem verwacht dat hij al zijn vrije tijd aan jou besteedt.

 

 1. Je vriend kan ook gewoon niet deugen.Foute man
  En dan is de reden voor zijn bindingsangst dat hij gewoon vrouwen misbruikt voor zijn eigen gerief. Zeker wanneer je weet dat hij in het verleden meerdere keren ontrouw geweest is, is dat reden om hem goed in de gaten te houden.

  Je herkent de man die echt bindingsangst heeft doordat hij je telefoontjes zelden beantwoord, hij geen gezamenlijke plannen lijkt te kunnen maken en al met al jou als zijn vriendin wel erg laag op zijn prioriteitenlijstje heeft staan. Eigenlijk weet zo’n gast van te voren dat hij geen langdurige relatie met je wil en zorgt met dit soort stille wenken dat jij vanzelf afhaakt zodat zij de relatie niet hoeven te verbreken.

Kortom, er zijn redenen genoeg waarom je vriend nog even wacht met zijn aanzoek. Het is ook zeker niet verstandig te snel ja te zeggen. Wanneer je vriend echter totaal geen rekening met je houdt of je gevoelens en er ook niet voor zorgt dat je je veilig en vertrouwd bij hem voelt, dan moet je werkelijk gaan oppassen. Deze persoon heeft zeer waarschijnlijk een probleem met bindingsangst en het zal ook niet beter worden in de loop der tijd.

Zorg voor jezelf en accepteer jezelf zoals je bent voordat je verwacht dat iemand van jou houdt. Want houd je niet genoeg van jezelf, dan is het voor een ander ook moeilijk om van jou te houden. Dus als je merkt dat een relatie je geen goed doet, kap er mee. Je verdient beter!

Heeft je man of vriend bindingsangst en zoek je een oplossing?

Bekijk en Download “Stop Je Relatieangst” nu >>>

Bekijk ook

Bindingsangst Overwinnen

De eerste stap om bindingsangst te kunnen overwinnen is te erkennen dat je een probleem hebt.

Je kunt wat doen aan Bindingsangst

Als je van je bindingsangst probeert af te komen zal je je met één of meerdere angsten waarschijnlijk wel kunnen identificeren. Bekijk de angsten direct.