Doe de Test Download E-book

Tekenen van Bindingsangst

Een relatie hebben met iemand die lijdt aan bindingsangst is een weg van vele pieken en dalen. Veel mensen geven zon relatie op, maar als je overtuigd bent dat jouw partner de ware is, is dat eigenlijk geen optie meer. Je zult harder moeten knokken voor je relatie, maar uiteindelijk zal het het waard zijn. Maar hoe weet je eigenlijk of jou partner lijdt aan bindingsangst?

Symptomen van bindingsangst

Bindingsangst is niet zoals een griepje. Het is namelijk een stuk moeilijker te genezen. Wel zijn er symptomen te herkennen. Vaak heel subtiel. Over wat hij zegt bijvoorbeeld. Of wat voor gedrag hij vertoont. Wij hebben tien situaties geschetst die kunnen duiden op bindingsangst. Natuurlijk weet je het dan nog niet zeker. Als je zeker van je zaak wilt zijn, is het aan het raden om het E-book‘Stop Je Relatieangst’ te lezen.

1. Wat hij zegt over een huwelijk.

Iemand met een uitgesproken mening tegen het huwelijk zal vaak zelf niet in het huwelijksbootje willen stappen. Soms geven ze aan nooit te willen trouwen of kunnen ze het zich niet voorstellen om voor altijd met één persoon te zijn.

2. Veel kortdurende relaties.

Als jouw partner veel kortdurende relaties heeft gehad, zegt dat vaak dat hij zich niet wil binden. Dat hij uit een relatie stapt zodra het serieuzere vormen begint aan te nemen. Dat betekent dat intimiteit een grote opgave voor hem is.

3. Veelvuldig veranderen van beroep of adres.

Als jouw partner vaak wisselt van beroep of huisadres betekent dat vaak dat binden een issue is. Zelfs als het gaat om een huis of werk.

4. Bezit versus inkomsten.

Als jouw partner een leaseauto heeft of een huis huurt terwijl er genoeg geld is om te kopen, betekent dit vaak dat hij grote aankopen uit de weg gaat. Een huis kopen is immers een commitment. Een commitment die hij niet durft te maken.

5. Huisdieren.

Als jouw partner huisdieren heeft, is dat een goed teken. Een hond, kat en zelfs parkiet brengt een grote mate van verantwoordelijkheid met zich mee. Als hij deze niet uit de weg gaat, is de kans groot dat de bindingsangst er in kleine mate of niet is.

6. De toekomst.

Wil jouw partner nooit over de toekomst te praten? Dat is een teken van bindingsangst. Het niet willen maken van plannen is een teken aan de wand. Mensen met bindingsangst leven liever van dag tot dag en plannen niets.

7. Plannen maken.

Is het maken van plannen altijd weer een hels karwei? Dat kan duiden op bindingsangst. Het maken van plannen in de toekomst beangstigd. Ook het afzeggen van last minute afspraken is hier een uiting van.

8. Kritisch en perfectionistisch.

Is jouw partner enorm perfectionistisch? Wil hij er altijd goed uitzien? Verzorgd hij zijn kleding en uiterlijk met ongekende precisie? Uit hij daarnaast veel kritiek op hoe jij eruit ziet? Dit duidt op bindingsangst.

9. Praten over bindingsangst.

Probeer jij weleens onderwerpen als bindingsangst, het huwelijk of relaties in het algemeen aan te snijden? Wordt daar boos, nerveus of niet op gereageerd? Dat duidt sterk op een vorm van bindingsangst.

10. Wil je niet aan andere mensen voorstellen.

Wil jouw partner je liever niet aan anderen voorstellen? Dat heeft vaak te maken met bindingsangst. Door jou voor te stellen is hij bang dat de relatie serieuzere vormen gaat aannemen. Door zijn angst voor binden, wil hij dat simpelweg niet.

Herken jij jouw partner in één of meerdere situaties? Lees dan het E-book ‘Stop Je Relatieangst’ om jouw partner beter te begrijpen en te helpen. De meesten willen zich wel binden, maar kunnen het gewoonweg niet.

Bekijk ook

Bindingsangst Overwinnen

De eerste stap om bindingsangst te kunnen overwinnen is te erkennen dat je een probleem hebt.

Je kunt wat doen aan Bindingsangst

Als je van je bindingsangst probeert af te komen zal je je met één of meerdere angsten waarschijnlijk wel kunnen identificeren. Bekijk de angsten direct.