Doe de Test Download E-book

Online Dating en Bindingsangst

Relaties

De meeste mensen zullen het erover eens zijn: het leven is leuker wanneer je alle mooie gebeurtenissen kunt delen met iemand anders.

Wanneer je een relatie hebt, voegt dit heel wat toe aan je leven en de meeste stellen zullen dan ook beamen dat zij het prettig vinden om in een relatie te zijn met hun partner. Helaas heeft niet iedereen het geluk een relatie te hebben. Wie weet heb je de juiste man of vrouw nog niet gevonden of wellicht heb je gewoon pech in de liefde en loopt het gewoon steeds mis waardoor je uiteindelijk toch weer alleen op die bank zit.

Wanneer je het beu bent om vrijgezel te zijn en je toe bent aan een echte serieuze relatie of wel zin hebt om eens rond te kijken, is het misschien een idee om eens online te gaan kijken. Op datingsites staan namelijk, in tegenstelling tot wat mensen vaak denken, nog best wat leuke singles ingeschreven die ook op zoek zijn naar een leuke relatie. Ook wanneer je op zoek bent naar een vrijblijvende relatie omdat je bijvoorbeeld bindingsangst hebt, kun je op internet genoeg sites vinden. Hieronder een aantal tips voor de beginnende online dater.

Online dating

Wanneer je je begeeft in de wereld van online dating, zijn er natuurlijk verschillende datingsites waarop je terecht kunt. Wanneer je je wilt inschrijven op een datingsite, zijn er daarom een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het van groot belang om er zeker van te zijn of de datingsite van jouw keuze betaald of onbetaald is. Vaak zijn de betaalde sites namelijk best prijzig. Om later niet voor vervelende verrassingen te komen staan moet je dit dus eerst goed uitzoeken. Daarbij is het zo dat betaalde datingsites echt niet altijd beter zijn dan gratis sites. Er zijn zelfs betaalde sites die minder goed beoordeeld worden dan gratis sites!

Het tweede punt waar je op moet letten, is de doelgroep van de datingsite. Je wilt je tijd natuurlijk niet verdoen op een site waar achteraf van blijkt dat jouw doelgroep daar helemaal niet vertegenwoordigd is. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, of er is een datingsite voor: geslacht, leeftijd, hobby’s, uiterlijke kenmerken en opleidingsniveau zijn slechts enkele van de specifieke doelgroepen van bepaalde datingsites.

Iets anders om in het achterhoofd te houden wanneer je van plan bent om te gaan daten op een site, is wat voor soort relatie je zou willen. Er zijn namelijk verschillende soorten sites, variërend van sites gericht op het maken van casual afspraakjes, het maken van spannende afspraakjes, het vinden van een maatje of het krijgen van een serieuze relatie. Wanneer je op zoek bent naar iemand om gezellig mee af te spreken en bijvoorbeeld koffie mee te gaan drinken of naar de bioscoop te gaan, wil je natuurlijk niet terecht komen op een website voor serieuze relaties. Of wanneer je bindingsangst hebt en het rustig aan wilt doen, is het ook zaak dat je dan op de juiste datingsite terechtkomt. Er zit in ieder geval altijd een site naar jouw smaak tussen, dus waar wacht je nog op?

Bekijk ook

Datingsite Vergelijker

Op zoek naar een datingsite die bij je past? Wij helpen je snel en gemakkelijk om alle Dating sites te vergelijken.

Overzicht Datingsites

Bekijk ons complete overzicht van Betrouwbare Datingsites in Nederland en België.