Omgaan met Hechtingsproblemen

Bestellen

Auteur: Pieternel Dijkstra
Nederlands – Paperback

127 pagina’s | Bohn Stafleu Van Loghum | augustus 2012

Beschrijving:

In Omgaan met hechtingsproblemen geeft Pieternel Dijkstra inzicht in de oorzaken, gevolgen en behandelmogelijkheden van hechtingsproblemen. Wat is “hechten” eigenlijk? Op welke manieren kun je dat doen? Wat is de rol van jeugdervaringen?
Gelukkig kun je ook zelf veel aan hechtingsproblemen doen. Op deze zelfhulptechnieken gaat het boek eveneens in.

Samenvatting:

Liefde is het mooiste wat er is. Toch gaat ‘houden van’ lang niet altijd vanzelf. Liefde geven en nemen kan behoorlijk wat problemen opleveren.

Je kunt het bijvoorbeeld moeilijk vinden om je gevoelens te delen of last hebben van bindings- of verlatingsangst. Dergelijke hechtingsproblemen kunnen je leven flink verzieken en er bijvoorbeeld voor zorgen dat je relatie op de klippen loopt, ook al houd je nog zoveel van je partner.

De inhoud van deze editie is door Pieternel Dijkstra volledig up-to-date gemaakt. Nieuwe inzichten in de oorzaken, gevolgen en behandelmogelijkheden van hechtingsproblemen komen aan de orde. Wat is ‘hechten’ eigenlijk? Op welke manieren kun je dat doen? In deze herziening wordt niet alleen ingegaan op de gevolgen van hechtingsproblemen voor je relatie, maar ook voor jezelf en je relaties met anderen. Ook nieuwe behandelingen en andere meetinstrumenten en mindfulnesstips komen aan bod in deze nieuwe druk.

JA, ik bestel dit boek

Bestellen Auteur: Pieternel Dijkstra Nederlands - Paperback 127 pagina's | Bohn Stafleu Van Loghum | augustus 2012 Beschrijving: In Omgaan met hechtingsproblemen geeft Pieternel Dijkstra inzicht in de oorzaken, gevolgen en behandelmogelijkheden van hechtingsproblemen. Wat is "hechten" eigenlijk? Op welke manieren kun je dat doen? Wat is de rol van…

Beoordeling

User Rating: 2.54 ( 18 votes)

Bekijk ook

E-Book Stop Je Relatieangst

Bekijk & Download het E-Book Stop Je Relatieangst. Nu met Gratis e-book Gehoord Worden In Plaats Van Gekwetst.

Probeer het E-book nu geheel vrijblijvend uit!

Bindingsangst en Verlatingsangst E-Book

Download het Bindingsangst en Verlatingsangst E-book en los je Bindingsangst of Verlatingsangst Vandaag nog op!

 • Ik heb een vraag ik hoop dat uw mijn vraag kan beantwoorden. Ik heb ilnddiems 10 jaar een relatie met me huidige vriend. Het gaat opzich wel redelijk maar het kan altijd beter. Ik ben 28 en hij is 40 jaar. Me vriend van 40 jaar oud woont nog steeds bij z’n vader en moeder. Ik heb het gevoel dat hij helemaal niet wil samenwonen. Dat hij z’n vader en moeder niet los kan laten ofzo. Toen ik tegen hem zei dat ik er een punt achter wou zeggen zei hij dat ik hem in de steek liet. Maar ik heb het gevoel dat hij me meer in de steek laat. Ik bedoel we al 10 jaar samen en we wonen nog niet samen. Elke keer als ik over samenwonen en een huikopen’begon te praten dan krijgen we altijd ruzie. Ik wil heel graag een toekomst opbouwen maar het lijkt wel alsof hij dat niet wil. Ik ben stiekem maar alvast me eigen toekomt aan het uitstippelen want als we volgend jaar nog niet samenwonen dan trek ik toch de stekker uit onze relatie. Ik heb gewoon het gevoel dat hij me aan het lijntje aan het houden is. Want hij weet heuns wel dat geen enkle vrouw hem aantrekkelijk zal vinden gewoon vanwege het feit dat ie nog steeds bij z’n vader en moeder woont. Maar ik kan wel tegen hem gaan zeggen van ik ga wel bij je weg want ik kan op deze manier geen toekomst met je opbouwen. Weetje wat me vriend dan zou zeggen? Nou dan ga je toch!! De kans is groter dat hij eerder voor z’n vader en moeder kiest dan voor mij. Ik weet echt niet wat ik ermee aan moet. Kan iemand mij hiermee helpen want ik ben zo ongelukkig in deze relatie met hem.Groetjes anoniempje

  • Jacob bosman

   Beste….

   Ik zou toch in overweging nemen om hem op korte termijn voor het blok te zetten en toch maar de gok te wagen om er achter te komen of ie 100% voor jou gaat of toch voor zijn ouders kiest, In het laatste geval zou ik als jonge meid van 28 eieren voor mijn geld kiezen, en iemand kiezen die het wel waard is.

   Mvg Jacob