Doe de Test Download E-book

Onderken Bindingsangst

Bindingsangst kan een van de meest ontwrichtende problemen zijn waar mensen tegen aan kunnen lopen in een relatie. Wanneer één van beide partners geen emotionele band kan of wil aan gaan kan dat een verder gezonde relatie verpesten volgens de betrokkenen en leidt er vaak toe dat de twee partners uiteindelijk hun eigen weg gaan.

Als je wilt weten hoe je moet omgaan met een persoon die worstelt met bindingsangst lees dan verder.

Er is overigens een verschil tussen vrouwen en mannen:

Vrouwen met Bindingsangst

Bij vrouwen komt bindingsangst veel voort uit bittere ervaring. Wanneer ze eerder haar leven heeft gewijd aan iemand die haar vervolgens heeft verraden, dan zal ze waarschijnlijk niet graag opnieuw dezelfde fout maken. De pijn van een bittere scheiding kan nog vele jaren na de feitelijke scheiding doorklinken en zal waarschijnlijk nooit echt vergeten worden.

Wanneer er kinderen in het spel zijn zal een vrouw na een scheiding zeker pas op de plaats willen maken. Ze zal niet snel een emotionele binding aangaan met een ander in de tijd dat haar kinderen opgroeien. Ze zal het gevoel hebben dat er een te groot emotioneel risico is voor zowel zichzelf als voor haar kinderen. Het welzijn van haar kinderen gaat boven alles.

Vrouwen kunnen ook bang zijn voor wat betrokkenheid met zich meebrengt. Meer en meer richten vrouwelijke professionals zich op hun carrière en bedrijven, en ze worden nerveus over het feit dat een hechte relatie deze toekomstplannen zal dwarsbomen.

Bij alleenstaande vrouwen speelt ook de angst voor het onbekende een belangrijke rol. Als alleenstaande kunnen ze ervoor kiezen single te blijven en het risico van een gebroken hart te vermijden, door te focussen op andere  aspecten van haar leven.

Mannen met Bindingsangst

Voor mannen betekent een vaste relatie vaak een negatieve verandering in levensstijl. De vrijgezelle levensstijl betekent vrijheid en plezier, waarbij hij precies kan doen en laten waar hij zin in heeft. Veel mannen zien engagement als een verlies van die vrijheid, omdat ze weten dat ze meer rekening moeten gaan houden met de eisen en behoeften van hun partner.

Ervaring speelt ook een belangrijke rol bij mannen, als het gaat om betrokkenheid. Hij kan eerder zijn beïnvloed door een beklemmende relatie, met een persoon die zeer veeleisend en controlerend was. Als zijn eerdere ervaring gepaard ging met belangrijke financiële kosten en / of emotionele spanningen, dan zal hij niet echt bereid zijn om zich opnieuw in zo’n situatie te begeven.

De omgeving speelt ook een belangrijke rol bij mannen die bang zijn van het engagement. Zijn vrienden kunnen ontmoedigen een hechte emotionele relatie te onderhouden, daarbij verwijzend naar hun eigen ervaringen of gewoon door erop te wijzen dat hij beter af zou zijn met hen dan thuis “vast” te zitten.

Omgaan met Bindingsangst

Veel van de redenen voor bindingsangst hebben te maken met de angst voor het onbekende. Voor velen is een vaste relatie een onbekend verschijnsel en in plaats van het risico te lopen gekwetst te worden, beginnen ze er maar liever helemaal niet aan.

Dit kan heel normaal zijn maar soms zijn er dieper gewortelde redenen voor uw bindingsangst. Eerlijkheid en zelfbewustzijn zijn allereerst nodig om bindingsangst aan te pakken. Je moet erkennen dat je je op deze manier (en waarom je je zo voelt) voelt voordat je verder kunt.

Open communicatie

Open communicatie is van vitaal belang. Je moet altijd praten met je partner over hoe je je voelt. Als emotionele betrokkenheid je nerveus maakt, praat er dan met hem of haar over, zodat hij of zij begrijpt wat er aan de hand is.

Probeer positief te denken en te praten over de mogelijkheden. Sluit niet dingen uit of zeg geen “nooit”, maar bedenk  in plaats daarvan hoeveel tijd je nodig hebt om een nieuwe fase te bereiken in je relatie, en op welke manier je partner je daarin kan steunen.

Hoewel jullie verschillende overtuigingen hebben als het gaat om inzet, is het mogelijk het eens te  worden over de manier waarop jullie kunnen samenwerken om vooruit te komen.

Denk positief

Ergens in je hoofd moet er wel een knop om gezet worden. Je kan niet de rest van je leven doorgaan met te denken dat iedereen je zal bedriegen, je gebruikt of je misbruik, zelfs als dat je ervaring is tot op heden.

Een voorzichtige benadering is uiteraard verstandig, maar het is niet raadzaam alle voordelen te laten schieten die een vaste relatie kunnen brengen, gewoon vanwege de veronderstelling dat het uiteindelijk toch zal stuklopen.

Denk positief over wat een vaste relatie voor je kan betekenen en hoe het kan je leven kan verrijken. In plaats van te denken dat de ander erop uit is te liegen en te bedriegen, kun je ook denken dat hij je liefde en steun wilt geven en geef hem vervolgens dan ook de kans om dat te doen.

Die ene speciale persoon

Het is belangrijk dat je snapt dat bindingsangst volkomen begrijpelijk is, maar het moet je er niet van weerhouden de kansen van een vaste relatie aan te grijpen. Praat openlijk met je partner en werk hard om je instelling waar mogelijk te veranderen. Angsten kunnen je heel vaak tegenhouden, en in dit geval kunnen ze je weerhouden te genieten van een liefdevol, dankbaar leven met die speciale persoon.

Voor ééns en voor altijd van die bindingsangst af?

Bekijk en Download “Stop Je Relatieangst” nu >>>

Bekijk ook

Bindingsangst Overwinnen

De eerste stap om bindingsangst te kunnen overwinnen is te erkennen dat je een probleem hebt.

Je kunt wat doen aan Bindingsangst

Als je van je bindingsangst probeert af te komen zal je je met één of meerdere angsten waarschijnlijk wel kunnen identificeren. Bekijk de angsten direct.