Doe de Test Download E-book

Omgaan met Bindingsangst

Hoe ga je om met bindingsangst? Je denkt een ​​geweldige vent gevonden te hebben, althans dat dacht je  in het begin van de relatie. Maar nu twijfel je, hij begint zich terug te trekken…

Voordat je jezelf op je donder geeft omdat je denkt dat het jouw schuld is dat hij geen zin heeft in een vaste relatie, stop en denk er eens over na.

De kans is groot dat hij inderdaad last heeft van bindingsangst en dat hij al meerdere relaties achter de rug heeft. En na iedere relatie liet hij een geweldige meid alléén achter.

Bang voor een Vaste Relatie?

Het hebben van een vaste relatie betekent voor hem dat hij veel van zijn dingen opzij moet zetten. Het is zijn grootste angst om juist die dingen te verliezen waardoor hij liever weer vrijgezel is.

Natuurlijk helpt het niet hem te zeggen dat hij niets zal verliezen. Dit zal zijn overtuiging alleen maar versterken dat je bezig bent hem in te pakken waardoor hij nog sneller de benen zal nemen.

Afhankelijk zijn van Onafhankelijkheid

Jouw vent is waarschijnlijk een onafhankelijk type. Hij komt en gaat wanneer het hem uitkomt en dat vindt hij prettig. Waarschijnlijk heb je dat niet eens door, omdat jullie zoveel tijd samen doorbrengen.

Maak je geen zorgen als je even niet samen bent: hij geniet nu van de vrijheid van het alleen zijn. Het maakt niet uit of hij met zijn vrienden op pad is of alleen thuis aan het chillen is, hij geniet van het op zichzelf zijn.

Vergeet niet: de angst die hij voelt voor het zich binden aan één persoon doet hem geloven dat hij voor altijd bij jou zal moeten zijn en hij geen plek meer voor zichzelf heeft om zich terug te trekken wanneer jullie gaan samenwonen.

Één Sexpartner voor het Leven

Hij is een geweldige kerel en waarschijnlijk zal hij nooit vreemdgaan, maar zelfs de meest monogame mannen zijn bang voor het hebben van één sekspartner voor de rest van hun leven.

Mannen hunkeren naar seksuele variatie en spontaniteit en ja, dat vindt hij nu bij jou, maar zijn angst voor sleur en het verliezen van interesse kan het winnen van het gevoel dat hij een geweldige seksuele partner in jou heeft gevonden.

Zijn Ruimte is Verdwenen

Net zoals een man houdt van zijn vrijheid houdt hij van zijn eigen ruimte. Hij vindt het geweldig iets zijn eigen plek te kunnen noemen waar hij zich in kan terugtrekken.

Lange termijn relaties gaan vaak gepaard met samenwonen, om maar niet te spreken over het huwelijk, en sommige mannen kunnen er niet tegen dat ze nu hun ruimte met iemand anders moeten delen.

Hij mist zijn spullen, zijn privacy en, bovenal, de vrije tijd die hij had door al die ruimte.

Natuurlijk kunnen er nog veel meer redenen zijn waarom je partner leidt aan bindingsangst. Maar als je wilt dat hij zijn angst overwint dan is het goed een ​​stap terug te nemen en hem gerust te stellen; laat hém de volgende stap nemen.

Niet alleen zal het hem het gevoel geven dat hij de situatie in de hand heeft, maar ook zal hij voelen dat jij écht oog hebt voor zijn behoeftes.

Voor ééns en voor altijd van die bindingsangst af?

Bekijk en Download “Stop Je Relatieangst” nu >>>

Bekijk ook

Bindingsangst Overwinnen

De eerste stap om bindingsangst te kunnen overwinnen is te erkennen dat je een probleem hebt.

Je kunt wat doen aan Bindingsangst

Als je van je bindingsangst probeert af te komen zal je je met één of meerdere angsten waarschijnlijk wel kunnen identificeren. Bekijk de angsten direct.