Doe de Test Download E-book

Bindingsangst Symptomen

Anno 2014 heeft iedereen wel last van bindingsangst, maar weet jij precies welke symptomen duiden op bindingsangst?

Misschien heb je zelf een aantal mislukte relaties achter de rug, of ben je een hulpverlener of maatschappelijk werker die al zo veel leed gezien heeft dat je de symptomen niet meer herkend? Het gekke van onze hersenen is dat ze op hol slaan zodra we verliefd worden. Ik praat dan over vrouwen, van mannen durf ik dat niet te zeggen want die willen daar niet zoveel over kwijt.

Natuurlijk worden mannen verliefd en gaat hun verstand op hol, maar zodra dit heeft geleid tot een zaadlozing, is de verliefdheid doorgaans ver te zoeken. Oké, of heb ik het nu uitsluitend over mannen met bindingsangst?

Hebben alleen Mannen Bindingsangst Symptomen?

Het lijkt wel (bijvoorbeeld als je televisie kijkt en luistert naar de praatprogramma’s) of alle mannen losbollen zijn en alle vrouwen erop uit om de juiste partner te strikken.

Hetzij doordat ze de pil vergeten te slikken en prompt zwanger worden, of hetzij doordat deze doortrapte dames de mannen (seks is een prachtig chantagemiddel, blijkt nog steeds) het hoofd dusdanig op hol te brengen dat de mannelijke wederhelft toestemt om te gaan trouwen. Of beter nog, op de knieën gaat en de vrouw ten huwelijk vraagt en belooft voor altijd voor haar te zullen zorgen.

Belangrijkste Symptomen van Bindingsangst?

  • Je partner laat je geen deel uitmaken van zijn leven, namelijk,
  • Hij stelt je niet voor aan vrienden en familie
  • Hij gaat gezamenlijke afspraakjes uit de weg met een “dat zien we nog wel”
  • Hij is niet enthousiast als jij iets voorstelt buiten zijn bekende omgeving
  • Je hebt zijn vrienden nog nooit ontmoet
  • Hij is er niet als je toekomstplannen wil maken
  • Je voelt eigenlijk geen echte band, buiten de nachtelijke intimiteit

Wanneer je bovenstaande zaken herkent, raak dan niet in paniek. Het kan zijn dat hij wel wil, maar dat hij niet kan omdat hij (ook ) last heeft van zijn verleden. Confronteer hem wel met de feiten en de symptomen van bindingsangst. En kijk naar zijn reactie.

Herken de Symptomen van Bindingsangst?

Het is heel erg goed om je voortdurend bewust te zijn van symptomen van bindingsangst. Niet alleen om dat een partner met dergelijke symptomen je hoogstwaarschijnlijk niet ten huwelijk zal vragen, maar meer nog, omdat je er domweg erg ongelukkig van zult worden.

Meer nog dan dat je nu bent. Want helaas is het statistisch zo’n beetje bewezen dat mensen met bindingsangst, partners aantrekken met bindingsangst. Wat je uitstraalt, trek je aan zeg maar. Herkenning, dat is waar de meeste, enigszins beschadigde individuen voor vallen. Vanuit een basis van ongelijkheid zijn dergelijke mensen op zoek naar erkenning, waardering, respect en liefde.

De ziekte Bindingsangst en haar Symptomen

Helaas is iemand met bindingsangst zelf meestal niet in staat om te beoordelen of hij of zij leidt aan de symptomen van bindingsangst. En zoals de ene patiënt de andere niet kan helpen is de combinatie tussen twee mensen die allebei lieden aan een vorm van bindingsangst, niet echt voorbestemd om de basis te zijn voor een gelukkig stel.

Wil je weten of jouw relatie, je partner, of jezelf, gebukt gaan onder de symptomen van relatie angst?

Lees dan het E-book ‘Stop Je Relatieangst’ of kijk eens verder op deze site voor meer informatie over de symptomen van bindingsangst.

Bekijk ook

Bindingsangst Overwinnen

De eerste stap om bindingsangst te kunnen overwinnen is te erkennen dat je een probleem hebt.

Je kunt wat doen aan Bindingsangst

Als je van je bindingsangst probeert af te komen zal je je met één of meerdere angsten waarschijnlijk wel kunnen identificeren. Bekijk de angsten direct.