Doe de Test Download E-book

Bindingsangst? Er is nog hoop voor je Relatie!

Bindingsangst wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt. Hierdoor zien mensen bindingsangst als een loze term. Als een angst die niet bestaat.

Dat komt puur doordat er mensen zijn die zeggen dat ze aan bindingsangst lijden wanneer ze geen relatie willen. Dat is natuurlijk niet wat bindingsangst is.

Bindingsangst is niet hetzelfde als allergisch zijn voor relaties. Bindingsangst is het gevoel dat je verstikt raakt als je denkt aan binden. Heb jij of je partner last van bindingsangst en willen jullie de relatie toch voortzetten? Vrees dan niet, want er is wel degelijk hoop!

Wat is Bindingsangst precies

Bindingsangst valt vaak niet uit te leggen. Zelfs als je er zelf aan lijdt, is het moeilijk onder woorden te brengen wat je precies voelt en wat de angst nou inhoudt. Ik heb zelf geleden aan bindingsangst. Jarenlang heb ik geworsteld met mijn bindingsangst. Nu help ik mensen om hun bindingsangst te overwinnen. Door mijn ervaring weet ik nu dat er drie vormen van bindingsangst zijn.

1. Angst om zich te binden

Sommige mensen hebben angst om zich te binden. Dat klinkt misschien vreemd, maar als je hieraan lijdt, kan je niet eens het woord ‘binden’ verdragen. De hersenen raken oververhit. Dat komt vaak door een gebrek aan zelfvertrouwen. Ze kunnen geen knopen doorhakken. Twijfelen over alles. Willen geen consequenties dragen. Lopen weg voor hun verantwoordelijken. Hierdoor is een stap als binden een te grote. Deze mensen zullen vaak zeggen dat ze geen plannen willen maken omdat ze spontaan zijn. Het verschil met spontane mensen is dat zij wel degelijk plannen maken. Ze laten alleen opties open. Er zit een groot verschil tussen spontaniteit en besluiteloosheid.

De oplossing? Het E-book ‘Stop Je Relatieangst’ lezen.

2. Bang om zich aan een bepaald persoon te binden.

Iemand die hier last van heeft, zal diep van binnen het gevoel hebben dat zijn partner niet de ware is. Dat is geen ramp, maar daar moet je wel eerlijk in zijn. Ze zijn bang om de sprong in het diepe te wagen omdat ze niet zeker zijn dat ze wel goed terechtkomen. Ze zijn bang om beloftes te maken waarvan ze niet zeker weten dat ze deze wel kunnen nakomen. Ze zullen zeggen dat er iets mistin de relatie, maar kunnen niet uitleggen wat. Dat heeft vaak ook te maken met verlatingsangst en bindingsangst. Ze zijn bang om gekwetst te worden waardoor er al snel iets zal missen in een relatie. Dat zal echter gelden voor iedere relatie.

De oplossing? Het E-book ‘Stop Je Relatieangst’ lezen.

3. Angst voor overgave aan liefde

Een angst voor overgave aan liefde verschilt heel erg van de eerste twee punten. Deze mensen zijn namelijk helemaal niet bang om zich te binden. Sterker nog, ze willen het heel erg graag. Té graag. Ze willen het zo graag dat ze bang zijn om hun partner te verliezen. Daarom kunnen ze zich niet volledig overgeven aan de liefde. Uit angst om gekwetst te worden. De angst overwint het uiteindelijk van de liefde waardoor de relatie onbedoeld gesaboteerd wordt.

De oplossing? Het E-book Blijvend zelfvertrouwen lezen.

Bekijk ook

Bindingsangst Overwinnen

De eerste stap om bindingsangst te kunnen overwinnen is te erkennen dat je een probleem hebt.

Je kunt wat doen aan Bindingsangst

Als je van je bindingsangst probeert af te komen zal je je met één of meerdere angsten waarschijnlijk wel kunnen identificeren. Bekijk de angsten direct.